Była to  cotygodniowa audycja  Fuzja Smaków czyli przepisy kulinarne na ciekawe potrawy kuchni różnych narodowości i regionów. Emisję rozpoczęliśmy w 2011 roku. Teraz jest zakończona.

Zapraszamy w każdy poniedziałek o godz. 12.35.
Powtórki: wtorek, godz. 15.15 i niedziela, godz. 16.00.
Czwartek, godz. 16.30 – audycja z archiwum.

Poniżej opis kilku audycji.

W dzisiejszym programie Filip i Piotrek rozpoczynają wyprawę po kulinarnych przestrzeniach kuchni francuskiej. Na sam początek krótki wstęp o zwyczajach żywieniowych charakterystycznych dla mieszkańców kraju De Gola i Napoleona, a także przepisy na typowe dla nich poranne wypieki. Jeżeli chcecie się dowiedzieć jak upiec własna bagietkę lub Brioche to ten program będzie idealną sposobnością.

W dzisiejszym programie Filip Brudny i Piotr Kaciuba prezentują przepis na oryginalny, słodki i pożywny krem marchewkowy, wzbogacony imbirem, który na pewno poprawi Wam humory w chłodne zimowe i długie wieczory.

W specjalnym, świątecznym wydaniu Fuzji smaków, Filip Brudny i Piotr Kaciuba prezentują ciekawe potrawy świąteczne z różnych zakątków naszego kraju. Audycja jest podzielona na trzy części. W pierwszej odsłonie, autorzy przentują przepisy na zupy, które zaspokoją zarówno tradycjonalistów jak i wszystkich poszukiwaczy nowych, oryginalnych smaków.

Życzymy smacznego słuchania.